Bali Yachting World Charter Management
Najlakši put do vlastitog Bali katamarana!

Za sve koji traže najlakši put do vlastitog katamarana naš Bali yachting world charter management program idealan je izbor, kojeg je već prepoznalo mnoštvo zadovoljnih korisnika.

Postanite vlasnik Bali katamarana uz minimalnu investiciju i uživajte u vlasništvu bez brige o njegovom održavanju.

Kao ovlašteni Bali prodavatelj, možemo vam ponuditi cijeli niz Bali katamarana po povoljnim uvjetima.

Oduvijek ste sanjali o vlastitom plovilu, a niste sigurni da biste mogli financirati njegovu kupnju ili održavanje ili jednostavno nemate vremena koristiti plovilo onoliko koliko biste željeli, Bali Yachting World charter management najbolji je izbor za vas.

Pridružite se našem charter management programu i uživajte u ostvarenju vaših snova. Program je osmišljen kako bi vam pružio najlakši način za financiranje kupnje plovila i njegovog održavanja iz charter prihoda te ujedno uz najnižu moguću početnu investiciju.

Odabir plovila

Kod modela Bali Yachting World vlasništvo zadnja je odluka vaša, bez obzira koji model plovila ili broj kabina želite odabrati. Unatoč tome, kako bi vaša kupnja bila što isplativija, uz naše profesionalno iskustvo predložit ćemo najprofitabilnije modele. K tome, s detaljnom kalkulacijom prihoda i troškova predstavit ćemo profitabilnost pojedinih modela kako biste mogli pronaći plovilo koje najbolje zadovoljava vaše osobne i financijske potrebe. Ukoliko već posjedujete plovilo, također možete stupiti u naš charter management program. Kontaktirajte nas i ostvarujte dodatni prihod s vašim plovilom.

Kod modela Bali Yachting World partnerstvo možete birati samo modele koje smo mi odredili te koji su opremljeni prema našoj specifikaciji kako bi osigurali dovoljan broj bookinga za povrat investicije charter tvrtke.

Korištenje vašeg plovila

Ako ste mislili ulaskom u naš charter management program nećete moči koristiti vaše plovilo, pogriješili ste.

Kod modela Bali Yachting World vlasništvo vaše plovilo možete koristiti koliko želite no ukoliko ste plovilo financirali putem leasinga predlažemo do 4 tjedna po sezoni te od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni kako bi charter prihodi pokrili vaše troškove financiranja, održavanja, veza i druge troškove. Također, svoje plovilo možete koristiti i u bilo kojem periodu koji nije rezerviran za charter goste.

Kod modela Bali Yachting World partnerstvo plovilo možete koristiti do 3 tjedna po sezoni, od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni.

U svakom slučaju, prilikom korištenja vlasničkih tjedana nama plaćate samo trošak pripreme plovila i boravišnu pristojbu, a ne plaćate cijenu chartera. Samo nas nazovite i rezervirajte vaš odmor na plovilu. Mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Ključne prednosti

 • Izvrsni booking rezultati s više od 20 tjedna po sezoni (prosjek flote 21,5 tjedna/plovilo)financijska sigurnost s osiguranjem od gubitka charter prihoda
 • visoki standardi održavanja jamče najvišu prodajnu vrijednost vašeg plovila, bez obzira na njegovu starost
 • posebni uvjeti kupnje za vaše plovilo
 • posebni uvjeti kupnje za vaše plovilo
 • kvalitetna post prodajna usluga s brzim rješavanjem reklamacija
 • povoljni uvjeti financiranja uz partnerske leasing tvrtke
 • transparentno financijsko izvještavanje uz konstantni uvid u prihode i troškove

Destinacija

Jednom kad vaše plovilo uđe u naš Bali Yachting World Charter Management program bit će smješteno u jednoj od naših baza u Marini Kaštela, Marina Kornati u Biogradu na Moru ili u ACI marini Dubrovnik.

Hrvatska obala s 1185 otoka i otočića pruža fascinantne lokacije koje možete istražiti. Bez obzira planirate li posjetiti drevne građevine, mirne uvale s kristalno čistim morem ili gradove koji su u trendu, hrvatska obala nudi sve to.

Prekrasna priroda, dugi lanac krševitih otoka duž gotovo planinske obale, izobilje skrivenih sidrišta i stabilna klima su samo od nekih čimbenika koji Hrvatsku čine nautičkim rajem. Za sve koji bježe od gužvi, traže privatnost i preferiraju netaknutu prirodu Hrvatska nudi divlju mediteransku ljepotu, tople boje s bujnom, mirisnom vegetacijom na obali koja se naizmjenice mijenja iz klisura u špilje, iz stjenovitih hridi u pitome šljunčane plaze i čarobne uvale.

Yachting World Ownership

Yachting World Ownership

Namijenjen onima koji žele biti fleksibilni u smislu odabira plovila i dodatnih opcija, fleksibilni u planiranju odmora i trajanju ugovora te onima koji su zainteresirani za maksimalni povrat ulaganja.

Saznaj više
Bit ćete preusmjereni na croatia-yachting.hr
Yachting World Partnership

Yachting World Partnership

Namijenjen je onima koji ne žele osnovati tvrtku i aktivno sudjelovati u poslovanju plovila, točnije onima koji žele koristiti plovilo samo do 3 tjedna godišnje i ne žele imati nikakve brige/obveze u vezi plovila.

Saznaj više
Bit ćete preusmjereni na croatia-yachting.hr

Evo što naši klijenti kažu za nas

"My name is Daniel Korth. Together with Markus Söfje, I am a managing director and founder of the charter agency Auszeit-yachtcharter. Besides the agency business, we operate our own yachts in the Baltic sea and Croatia. In the operation and maintenance of our Croatian yachts, we have been successfully working with Croatia Yachting as a partner for 5 years now!..."

Napisao Daniel Korth

"My name is Jozsef Devenyi, friends call me Joe and I am an electrical engineer, founder, co-owner and CEO of Anico Kft HU. My company is in the radio communication business, but I am also a founder, co-owner and CEO of Happy Sailor d.o.o., used for our charter business in Croatia. Before investing in charter management, I used to charter..."

Napisao Jozsef Devenyi - Joe
Što je Bali Yachting World Charter Management program?

Ako ste oduvijek sanjali o vlastitom plovilu, a niste sigurni da biste mogli financirati njegovu kupnju ili održavanje ili jednostavno nemate vremena koristiti plovilo oniliko koliko biste željeli, Bali Yachting World charter management je najbolji izbor za vas.

Bali Yachting World charter management program predstavlja naše usluge kojima se mi brinemo za vaše plovilo i njegove charter goste te ujedno osiguravamo postizanje maksimalnog potencijala vašeg plovila za ostvarivanje prihoda u charteru i pružamo najlakši put do vlastitog plovila odnosno financiranje kupnje, održavanja plovila i ostalih troškova iz prihoda od chartera.

Pridružite se našem Bali Yachting World programu i bezbrižno uživajte u ostvarenju vaših snova.

Zašto bih trebao odabrati Croatia Yachting?

Croatia Yachting je ovlašteni prodavatelj Bali katamarana za Hrvatsku i Sloveniju te vam time može ponuditi najpovoljnije uvjete kupnje, visoke standarde održavanja koji će osigurati očuvanje vrijednosti vašeg plovila i kvalitetnu post prodajnu podršku s brzim rješavanjem reklamacija. Uz to, Croatia Yachting je jedna od najvećih charter tvrtki u Hrvatskoj, s vlastitom charter agencijom te vam omogučava pokrivanje svih troškova vlasništva iz charter prihoda. Uz to, preko partnerskih leasing tvrtki omogučava povoljne uvjete financiranja. Naša AA Bonitetna ocjena potvrđuje našu financijsku stabilnost i jamči sigurnost vaše investicije. S charter bazama u Dalmaciji, očekuju vas godišnji odmori na jednoj od najljepših obala na svijetu.

PROČITAJTE VIŠE NA: O NAMA 

Željeli bismo naglasiti činjenicu da popust nije najvažniji faktor pri kupnji plovila za charter. Najvažniji je omjer cijene i charter prihoda kakvog može osigurati samo iskusna charter tvrtka koja za vaše plovilo postiže dobre rezultate u bookingu. Mi kao jedna od navećih hrvatskih charter tvrtki pružamo booking rezultate / charter prihode kakve konkurencija jednostavno ne može postići.

Zašto bih trebao odabrati Bali katamaran?

Bali katamarani donose brojna inovativna rješenja koja čine boravak na moru još ugodnijim u usporedbi s katamaranima konkurentskih proizvođaća. Otvoreni prostori bez ikakvih pregrada specijalnost su Bali marke, a prednji kokpit kakvog imaju svi Bali katamarani donosi nenadmašan prostor za druženje i sunčanje. Panoramski pogled i nenadmašiva količina svježeg zraka u kokpitu rezultat su velikih prozora od kojih se neki u potpunosti otvaraju. Tako je na svim Bali katamaranima omogućena nesmetana komunikacija između prednjeg kokpita i salona. Ono što će vas i sve charter goste oduševiti je visok stupanj autonomije s velikim spremnicima vode i goriva te dosad neviđeno velikim hladnjacima kakvima su Bali katamarani opremljeni. Uz to, Bali katamarani pružaju velik izbor rasporeda kabina pa ćete lako pronaći najbolju opciju koja će odgovarati vama i potrebama chartera te time osigurati vrhunske rezultate u bukingu.

Kako financirati kupnju?

Kod modela Bali Yachting World vlasništvo kupnja se može financirati na različite načine: iz ušteđevine, kreditom ili leasingom. Najprikladniji i uobičajeni način je financije putem leasinga. Za to je potreban polog koji se najčešće kreće od 35% do 50% cijene plovila dok je minimalni depozit koji zahtjeva leasing tvrtka najčešće 30% cijene plovila. Ostatak cijene plovila otplaćuje se u mjesečnim ili kvartalnim ratama. Mi ćemo vam osigurati najpovoljnije uvjete financiranja u suradnji s renomiranim leasing tvrtkama koje imaju dugogodišnje iskustvo u financiranju plovila. Ako želite, možete se za financiranje pobrinuti i sami. Kod modela Bali Yachting World vlasništvo, charter prihodi bi trebali bi pokriti mjesečne rate kao i sve druge troškove.

Kod modela Bali Yachting World partnerstvo investitor financira 55% - 60% cijene plovila (ovisno o modelu plovila), a charter tvrtka razliku do pune cijene. Udio investitora ne može se financirati putem leasinga budući da investitor ne postaje vlasnik plovila sljedećih 6 sezona u charteru. Nakon 6 sezona u programu, kupnja plovila je u potpunosti financirana i investitor postaje vlasnik plovila.

Moram li potpisati dugoročni ugovor?

Kod modela Bali Yachting World vlasništvo ugovor se potpisuje na godišnjoj razini. Iz ugovora se možete povući i ranije no u tom slučaju morate refundirati pologe koje su charter klijenti platili za charter plovila unutar perioda kojeg obuhvaća ugovor.

Kod modela Bali Yachting World partnerstvo ugovor se potpisuje na period od 5,5 godina. Nakon vaše početne investicije iz ugovora ne proizlaze dodatne financijske obaveze za vas. Nakon 6 sezona, kad ugovor istekne, postajete vlasnik plovila. Ukoliko želite, nakon toga možete početi zarađivati s plovilom na način da pristupite našem Bali Yachting World vlasništvo modelu.

Kako se dijeli charter prihod?

BALI YACHTING WORLD vlasništvo

Charter prihod se dijeli u omjeru 65%-35% u korist investitora.

Iz svojih 65% prihoda investitor financira:

 • godišnji vez
 • puno kasko osiguranje, uključujući osiguranje od gubitka charter prihoda
 • održavanje plovila

Iz svojih 35% charter prihoda charter tvrtka financira:

 • agencijske provizije za sub-agente
 • marketing i promocija plovila
 • booking plovila
 • koordinacija, primanje i podrška charter gostima

Drugim riječima plačeni smo za booking plovila bilo direktni ili u suradnji s partnerskim agencijama i za brigu o charter gostima. Ostatak prihoda dobiva vlasnik plovila.

BALI YACHTING WORLD Partnerstvo

Charter prihod se ne dijeli s investitorom s obzirom da charter tvrtka snosi troškove veza, osiguranja i održavanja kao i sve druge troškove.

Iz charter prihoda charter tvrtka financira:

 • godišnji vez
 • puno kasko osiguranje, uključujući osiguranje od gubitka charter prihoda
 • održavanje plovila
 • agencijske provizije za sub-agente
 • marketing i promocija plovila
 • booking plovila
 • koordinacija, primanje i podrška charter gostima
Što je s registracijom plovila?

Kod modela Bali Yachting World vlasništvoplovilo kupujete na vaše ime ili na ime vaše tvrtke te ga u skladu s time i registrirate. Međutim, samo tvrtke imaju pravo na povrat PDV-a što značajno utjeće na cijenu samog plovila, a i na troškove veza, održavanja i druge troškove. Zato predlažemo otvaranje tvrtke u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji unutar EU. Plovilo mora biti registrirano pod zastavom zemlje iz Europske Unije što podrazumijeva i Hrvatsku. Osnivanje tvrtke u Hrvatskoj je poprilično jednostavno, a trošak je oko 26.000 kn od čega je 20.000 kn temeljni kapital tvrtke koji se može naknadno iskoristiti. Pružamo podršku u osnivanju i vođenju same tvrtke.

Kod modela  Bali Yachting World partnerstvoplovilo se kupuje i registrira na ime charter tvrtke i registrira se pod hrvatskom zastavom. Nakon 6 sezona vlasništvo prelazi na vas i možete registrirati plovilo na svoje ime.

Kod prelaska vlasništva na vas, potrebno je platiti 25% PDV-a na preostalu vrijednost plovila (tržišna vrijednost odnosno knjigovodstvena vrijednost, prema procjeni porezne uprave, što bi bilo između 50% i 60% cijene novog plovila).

Što je s održavanjem plovila?

Ponekad, godište gradnje plovila nije presudno. Bez obzira na starost plovila, dobro održavano plovilo je jedini put do zadovoljnog charter gosta, a time i ključ uspješnog poslovanja. Upravo zato naši profesionalno educirani zaposlenici konstantno nadziru stanje plovila i njegove opreme. Redovnim servisiranjem spriječavamo kvarove i charter gostima pružamo siguran i kvalitetan godišnji odmor. Stalnim nadziranjem i održavanjem osiguravamo dugotrajnost vašeg plovila i njegove opreme te ujedno i višu cijenu najma u charteru i višu tržišnu vrijednost plovila ukoliko ga odlučite prodati. Vlasnik plovila ima stalni uvid u procese i troškove održavanja. Plovila koja se nalaze u našim bazama najbolji su dokaz kvalitete usluge koju pružamo.

Kao ovlašteni Bali prodavatelj jamčimo kvalitetnu post prodajnu uslugu s brzim rješavanjem reklamacija. U vaše ćemo ime i sami obavljati reklamacije prema brodogradilištu i pobrinuti se da je vaše plovilo uvijek u najboljoj formi.

Što ako se plovilo ošteti?

Sva plovila u našoj floti pokrivena su punim kasko osiguranjem. Troškovi popravka štete pokrivaju se iz police osiguranja ili iz depozita klijenta koji je uzrokovao štetu. Popravke odrađujemo mi kao ovlašteni Hanse prodavatelj ili vanjski specijalizirani servis, ovisno o vrsti štete.

Kako je plovilo osigurano?

Plovilo je osigurano policom punog kasko osiguranja koja pokriva popravke svih šteta i gubitak charter prihoda od prvog dana štete.

Postoji li osiguranje od gubitka charter prihoda?

Polica punog kakso osiguranja pokriva gubitak charter prihoda od prvog dana štete za sve tjedne koji su bili rezervirani u trenutku nastanka štete, a plovilo ih neće moći odraditi.

Kako mogu koristiti plovilo?

Kod modela Bali Yachting World vlasništvovaše plovilo možete koristiti koliko želite no ukoliko ste plovilo financirali putem leasinga predlažemo maksimalno 4 tjedna po sezoni te od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni kako bi charter prihodi pokrili vaše troškove financiranja, održavanja, veza i druge troškove. Također, svoje plovilo možete koristiti i u bilo kojem periodu koji nije rezerviran od strane charter gostiju.

Kod modela Bali Yachting World partnerstvo plovilo možete koristiti do 3 tjedna po sezoni, od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni.

U svakom slučaju, prilikom korištenja vlasničkih tjedana nama plaćate samo trošak pripreme plovila i boravišnu pristojbu, a ne plaćate cijenu chartera. Samo nas nazovite i rezervirajte vaš odmor na plovilu. Mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

Koje su moje opcije nakon isteka ugovora o Bali Yachting World partnerstvu?
 • Možete plovilo prebaciti u program Bali Yachting World vlasništvo i ostvarivati zaradu.
 • Možete početi koristiti plovilo isključivo u privatne svrhe.
 • Možete plovilo dati pod račun za kupnju novog plovila.
 • Možete prodati vaše plovilo.    

Ako odlučite prodati vaše plovilo, možemo vam asistirati u prodaji s našim brokerskim uslugama.

U kakvom je stanju plovilo nakon charter management programa i kakva je njegova tržišna vrijednost?

U vrlo dobrom i potpuno ispravnom stanju. Naravno, rezultat chartera je povečano trošenje plovila koje se može otkloniti minimalnom investicijom i popravcima. U svakom slučaju, večina charter plovila u našoj floti u boljem je stanju od brojnih privatnih plovila budući da su na njima obavljani konstantni pregledi i redovita održavanja od strane stručnog osoblja u našoj charter tvrtci.

Prema našem iskustvu, nakon6 sezona u Bali Yachting World Charter Management programu, vrijednost plovila je približno 65% njegove početne vrijednosti.

Kolike prihode i troškove mogu očekivati kod modela Bali Yachting World vlasništvo?

Projekcija prihoda i troškova – Bali Yachting World vlasništvo primjeri

BALI 4.5
Cijena plovila
(potpuno opremljeno plovilo uključujućii charter paket, dostavu, …)

483.000 EUR

Godišnji prihod od chartera
(Vlasnik plovila)

82.200 EUR

Godišnji troškovi
(marina, osiguranje, registracija, održavanje ...)

23.400 EUR

Godišnji neto profit
(Vlasnik plovila)

58.800 EUR

 

BALI 4.3
Cijena plovila
(potpuno opremljeno plovilo uključujućii charter paket, dostavu, …)
 

399.900 EUR

Godišnji prihod od chartera
(Vlasnik plovila)
68.600 EUR
Godišnji troškovi
(marina, osiguranje, registracija, održavanje ...)

22.700 EUR

Godišnji neto profit
(Vlasnik plovila)

45.900 EUR

Godišnji troškovi ne uključuju rate leasinga ili kredita budući da iste mogu varirati ovisno o uvjetima financiranja i visini pologa.

NAPOMENA:

Cijene ne uključuju PDV. Kupovna cijena može varirati ovisno o datumu kupnje i važećem cjeniku Hanse Yachts. Gore navedeni podaci su isključivo ilustrativni.

Trebate pomoć?

Ako ste zainteresirani za kupnju plovila ili želite dobiti više informacija o našem charter managementu, kontaktirajte nas i naši stručnjaci rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Pošaljite upit