Croatia Yachting d.o.o. (“Croatia Yachting”, “mi”, “naše” ili “nas”) koristi tehnologiju kolačića radi bolje i personaliziranije internetske usluge. U ovom pravilniku o kolačićima za Croatia Yachting (“Obavijesti o kolačićima”) pružamo vam potpunu transparentnost o tome kako i u koju svrhu koristimo kolačiće na našoj internetskoj-stranici.

Što je kolačić i za što se koristi?

Kolačić je mala tekstna datoteka koju internetski preglednik pohranjuje na tvrdi disk krajnjeg uređaja (npr. računala, prijenosnog računala ili pametnog telefona) ili je čita s njega prilikom posjeta internetskim-stranicama. Gotovo sve internetske stranice koriste tehnologiju kolačića da bi funkcionirale i u svrhu poboljšanja dizajna i funkcionalnosti. Kolačići pridonose i sigurnosti te brzini vaše interakcije s internetskim stranicama budući da pamte vaše preferencije (npr. podatke za prijavu i jezik) tako da prilikom ponovnog posjeta odgovarajućoj internetskoj stranici pomoću istog krajnjeg uređaja šalju informacije koje sadrže natrag prvotnoj internetskoj stranici (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici kojem pripadaju (kolačići treće strane). Prema funkciji i svrsi kolačići se obično dijele na sljedeće kategorije, koje Croatia Yachting koristi na svojoj internetskoj stranici:

Apsolutno nužni kolačići omogućuju kretanje internetskom stranicom i korištenje njezinih osnovnih funkcija. Obično su postavljeni tako da odgovaraju na radnje koje izvedete, a koje zahtijevaju određenu uslugu, npr. prijavu u sigurno područje naše internetske stranice. Ti su kolačići nužni za korištenje naše internetske stranice.

Funkcijski kolačići koriste se da bi vas internetska stranica prepoznala prilikom povratka, a omogućuje nam da vam pružamo unaprijeđene i personaliziranije funkcije, npr. pozdrav s vašim imenom i pamćenje preferencija (npr. odabir jezika ili regije). Ti kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim internetskim stranicama.

Analitički kolačići i kolačići djelovanja omogućuju nam da prepoznamo i izbrojimo posjetitelje te prikupimo podatke o tome kako se internetska stranica koristi (npr. koje stranice posjetitelj najčešće otvara i je li korisnik primio poruke o greškama s nekih stranica). To pridonosi poboljšanju načina na koji naša internetska stranica funkcionira, primjerice omogućava da korisnici brzo pronađu ono što traže.

Oglašivački kolačići i kolačići za ciljne skupine bilježe vašu posjetu našoj internetskoj stranici, stranicama koje ste posjetili i poveznice koje ste slijedili. Te ćemo podatke koristiti za prikaz oglasa koji odgovaraju vama i vašim interesima. Koriste se i za ograničenje broja prikaza oglasa vama te olakšavaju mjerenje učinkovitosti promidžbenih kampanja. Te bi podatke mogli podijeliti i s trećim stranama (npr. oglašivačima) u tu svrhu.

Korištenje kolačića trećih strana

Obavještavamo Vas da Croatia Yachting koristi usluge trećih strana za informiranje o vašem korištenju ove internetske stranice a radi poboljšanja korisničkog iskustva i prikaza oglasa izvan ove internetske stranice. Te treće strane (uključujući, primjerice, oglašivačke mreže i pružatelji vanjskih usluga kao što su usluge analize internetskog prometa) mogu koristiti kolačiće, koje ne možemo nadzirati.

Što ako ne želite postaviti kolačiće?

Pristanak na kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku. Da biste to učinili, pročitajte upute u nastavku:

Izmjena postavki Vašeg internetskog-preglednika:

Ako želite izbrisati kolačiće spremljene na vašem uređaju i podesiti vaš internetski preglednik tako da odbije kolačiće, možete to učiniti u postavkama preferencija vašeg internetskog preglednika. Obično se navigacijske postavke u vezi s kolačićima nalaze na izbornicima “Mogućnosti”, “Alati” ili “Preferencije” u internetskom pregledniku koji koristite za pristup ovoj internetskoj stranici.

Međutim, ovisno o internetskom pregledniku koji koristite, više je načina za onemogućivanje kolačića.

Obavještavamo Vas da ako u postavkama vašeg internetskog preglednika odbijete korištenje i pohranu kolačića na vaše računalo, i dalje ćete moći pregledavati našu internetsku stranicu. Međutim, neke mogućnosti ili značajke možda neće pravilno funkcionirati.

Imate li pitanja u vezi s pravilnikom o kolačićima za Croatia Yachting?

Ako imate pitanja koja se odnose na pravilnik o kolačićima za Croatia Yachting, obratite nam se putem obrasca za kontakt putem interneta.

Trebate pomoć?

Ako ste zainteresirani za kupnju plovila ili želite dobiti više informacija o našem charter managementu, kontaktirajte nas i naši stručnjaci rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Pošaljite upit